5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Sulfates

Сульфат — це сіль, яка утворюється при реакції сірчаної кислоти з іншою хімічною речовиною. Ці сполуки виробляються з нафтових та рослинних джерел, таких як кокосові та пальмові олії. Як правило, це миючі засоби або поверхнево-активні речовини, які часто зустрічаються в таких продуктах, як шампунь, миючий засіб, очищувальний засіб для обличчя та зубна паста.

Сульфати являють собою комбінацію сірки та кисню і є частиною природних мінералів у деяких ґрунтах та скельних утвореннях, які містять підземні води. Мінерал розчиняється з часом і викидається в підземні води.

Сульфати, отримані з нафти, часто суперечливі за їх походженням. Найбільше занепокоєння викликають довготривалі побічні ефекти виробництва сульфатів. Це пов'язано зі зміною клімату, забрудненням та парниковим газом. Сульфати також можна знайти в деяких рослинних продуктах.

Дослідження за цим напрямком:

Санітарно-хімічний аналіз якості питної води

Сульфати у воді можуть бути органічного і мінерального походження. Джерелом надходження у воду сульфатів мінерального походження є ґрунт, до складу якого входять сірчанокислі сполуки натрію, магнію, кальцію тощо, а сульфатів органічного походження — сірковмісні органічні речовини, в тому числі й відходи тваринного походження. Деякі сульфати зустрічаються природним шляхом і знаходяться у воді. Поряд з іншими солями та мінералами вони допомагають покращити смак питної води. Інші містяться в добривах, фунгіцидах та пестицидах.

Люди, які не звикли пити воду з підвищеним вмістом сульфатів, можуть проявляти діарею та дегідратацію. Немовлята часто чутливі до сульфатів більше, ніж дорослі. Як запобіжний захід, вода із вмістом сульфатів, що перевищує 400 мг/ л, не повинна використовуватися при приготуванні дитячого харчування. Дорослі люди звикають до високого рівня сульфатів через кілька днів.

Сульфати є загальними шкідливими забруднювачами. Проте це не є значною небезпекою для здоров'я, сульфати можуть мати тимчасовий проносний ефект на людей та тварин. Сульфати також можуть закупорювати сантехніку та забарвлювати одяг. Щодо питної води, то вона матиме запах гнилого яйця, неприємний смак, особливо в гарячій воді.

Тварини також чутливі до високого рівня сульфатів. У молодих тварин високі рівні можуть бути пов'язані з важкою, хронічною діареєю, а в деяких випадках смертю. Як і люди, так і тварини з часом звикають до сульфатів.

Інші матеріали за цим напрямком:

Чи можна пити воду з великим вмістом поліфосфатів?

Чи можна пити воду з великим вмістом срібла?

Чи можна пити воду з великим вмістом нітратів?

Чи можна пити воду з великим вмістом магнію?

Чи можна пити воду з великим вмістом нікелю?

Чи можна пити воду з великим вмістом кальцію?

Чи можна пити воду з великою кількістю цинку?

Чи можна пити воду з великим вмістом кобальту?

Чи можна пити воду з великим вмістом заліза?

Небезпека вмісту хлору у питній воді

Вживання води з вмістом формальдегіду

Чи можна пити воду, яка місить нафтопродукти?

Безпечний вміст хрому у воді

Накопичення алюмінію у питній воді

Перевищення норми силікатів у воді

Формальдегід у питній воді

Озон при проведенні дезінфекції води

Бактерії E. coli в питній воді

Виявлення ентеробактерій у питній воді

Гетеротрофні мікроорганізми у питній воді

Потреба в кремнію

Забруднення води коліформними бактеріями

Вплив марганцю на організм людини

Поверхнево-активні речовини

Загальна лужність як властивість води

Перманганатна окиснюваність води

Є кілька способів видалення сульфатів з води, але вибір методу залежить від багатьох факторів, включаючи рівень сульфатів у воді, кількість заліза та марганцю у воді, а також наявність бактеріального забруднення.

Для обробки невеликої кількості води (лише для пиття та приготування) поширеними методами можуть бути дистиляція або зворотний осмос. Найбільш популярним способом обробки великої кількості води є іонообмін. Цей процес працює як пом'якшувач води.

Популярні матеріали: