5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

alkalinity of water

Лужність води — це здатність розчину води нейтралізувати сильну кислоту. Якщо в воду вносяться будь-які зміни, які можуть підвищити або знизити значення рН, лужність захищає воду та її життєві форми від різких змін pH. Ця здатність нейтралізувати кислоту або іони Н+ особливо важлива в регіонах, уражених кислотними дощами.

Теоретично, лужність може бути викликана будь-яким слабким кислотним аніоном, це, як правило, лише карбонатна або бікарбонатна лужність, яка важлива для прісних вод. Лужні речовини у воді включають гідроксиди або основи. Вони можуть бути виявлені їхнім гострим смаком соди.

Дослідження за цим напрямком:

Санітарно-хімічний аналіз якості питної води

На загальну лужність впливають фактори навколишнього середовища: дощ, дезінфікуючі речовини, додавання води та ін. Найбільша лужність у поверхневій воді походить від карбонату кальцію CaCO3, що вилучається з порід та ґрунту. Цей процес посилюється, якщо гірські породи та ґрунт роз'єднати з будь-якої причини, наприклад, гірничодобувна промисловість чи міський розвиток. Вапняк містить особливо високий рівень карбонату кальцію, і при використанні для зниження кислотності в будинках може відбуватися сток у поверхневі води, що може збільшити лужність. Вода також може бути непридатною для використання в зрошуванні, якщо рівень лужності у воді перевищує природний рівень лужності у ґрунті.

У природному середовищі карбонатна лужність, як правило, складає більшу частину загальної лужності завдяки звичайному виникненню та розчиненню карбонатних порід та наявності діоксиду вуглецю в атмосфері. Інші загальні природні компоненти, які можуть сприяти лужності, включають борат, гідроксид, фосфат, силікат, нітрат, розчинений аміак, кон'югатні основи деяких органічних кислот та сульфіду.

Оскільки концентрація карбонату кальцію збільшується, лужність також збільшується, а ризик підкислення зменшується.

Насправді можна регулювати рівень лужності в організмі скорочуючи харчові продукти, що виробляють кислоти, такі як кофеїн, алкоголь, сода, м'ясо, молочні продукти, сіль та цукор. Варто лише замінити ці продукти овочами та натуральними необробленими продуктами.

Інші матеріали за цим напрямком:

Чи можна пити воду з великим вмістом поліфосфатів?

Чи можна пити воду з великим вмістом срібла?

Чи можна пити воду з великим вмістом нітратів?

Чи можна пити воду з великим вмістом магнію?

Чи можна пити воду з великим вмістом нікелю?

Чи можна пити воду з великим вмістом кальцію?

Чи можна пити воду з великою кількістю цинку?

Чи можна пити воду з великим вмістом кобальту?

Чи можна пити воду з великим вмістом заліза?

Небезпека вмісту хлору у питній воді

Вживання води з вмістом формальдегіду

Чи можна пити воду, яка місить нафтопродукти?

Безпечний вміст хрому у воді

Накопичення алюмінію у питній воді

Перевищення норми силікатів у воді

Формальдегід у питній воді

Озон при проведенні дезінфекції води

Бактерії E. coli в питній воді

Виявлення ентеробактерій у питній воді

Гетеротрофні мікроорганізми у питній воді

Потреба в кремнію

Забруднення води коліформними бактеріями

Вплив марганцю на організм людини

Поверхнево-активні речовини

Без проведення аналізу води неможливо помітити лужного стану через бікарбонатні іони, крім випадків, коли вони присутні у великих кількостях. На відміну від цього, спеціалісти Судової незалежної експертизи України легко виявляють лужність через навіть невелику кількість іонів карбонату та гідроксиду.

Високо мінералізовані лужні води викликають надмірне висихання шкіри через те, що вони схильні до видалення нормальних шкірних олій.

Проблемні кількості лужності можна видалити зворотним осмосом поряд з іншими твердими речовинами. Інші способи очищення води також видаляють загальні розчинені тверді речовини, але вони дещо менш підходять для домашнього використання у порівнянні зі зворотним осмосом. Такими методами є дистиляція та деіонізація (демінералізація).

Популярні матеріали: