5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

magnesiumМагній – це мінерал, важливий для нормальної структури кісток в організмі. Він є другим найбільш поширеним елементом всередині клітин людини та четвертим найбільш поширеним позитивно зарядженим іоном в організмі людини. Люди отримують магній з раціону, але іноді необхідні добавки магнію, якщо його рівень є занадто низьким. Дієтичне споживання магнію може бути низьким, така тенденція спостерігається серед жінок. Низькі рівні магнію в організмі пов'язані з такими захворюваннями, як остеопороз, підвищений артеріальний тиск, закупорені артерії, спадкові захворювання серця, діабет та інсульт. Без магнію ми не могли б виробляти енергію, наші м'язи були б в постійному стані стиснення, і ми не змогли б регулювати рівень виробленого холестерину.

Дослідження за цим напрямком:

Санітарно-хімічний аналіз якості питної води

У поверхневі води магній потрапляє в основному внаслідок процесів хімічного вивітрювання та розчинення різних мінералів. Головним джерелом попадання в воду солей магнію є розмивання цією водою природних покладів вапняків, гіпсу та доломіту. Великі кількості магнію можуть надходити у водойми зі стічними водами металургійних, силікатних, текстильних та інших підприємств. У річкових водах вміст магнію звичайно коливається від декількох одиниць до десятків міліграмів у 1 дм3. Втім, вміст магнію в поверхневих водах схильний до помітних коливань: як правило, максимальні концентрації спостерігаються в засушливий період, мінімальні – у період паводків.

Йони кальцію та магнію не завдають великої шкоди живим організмам, проте їх присутність у воді у великій кількості не є бажаною, оскільки така вода не надається до господарського використання. Саме рівень кальцію та магнію у воді характеризує її твердість: чим більше магнію, тим твердіша вода. Магній та кальцій надходять в організм людини переважно у складі питної води. При вживанні жорстких питних вод порушується процес всмоктування жирів у кишечнику, що обумовлено утворенням кальцій-магнієвих нерозчинних мил при омиленні жирів. Магній є найважливішим внутрішньоклітинним елементом. Нормальний рівень магнію в організмі необхідний для забезпечення багатьох життєво важливих процесів; магній зміцнює імунну систему.

Інші матеріали за цим напрямком:

Чи можна пити воду з великим вмістом поліфосфатів?

Чи можна пити воду з великим вмістом срібла?

Чи можна пити воду з великим вмістом нітратів?

Чи можна пити воду з великим вмістом заліза?

Надмірна кількість магнію спричиняє послаблювальний ефект. Зі зниженням концентрації магнію у крові спостерігаються симптоми збудження нервової системи аж до судом. Зменшення вмісту магнію в організмі призводить до збільшення вмісту кальцію, надмірна кількість магнію – до дефіциту кальцію та фосфору. Форма магнію, який надходить в організм із водою, характеризується вищим ступенем біонакопичення, ніж магній з продуктів харчування. Припускають, що вміст магнію в питних водах може бути вирішальним для тих людей, які споживають його в незначних кількостях з продуктами харчування, але п’ють воду з високим вмістом магнію. Виявлено зв’язок між вмістом магнію у воді й серцевому м’язі, у скелетному м’язі й коронарних артеріях.

Жорсткість води – це найбільш поширена проблема якості води. На початках, термін «жорстка вода» використовувався, якщо виникали труднощі прання речей у ній. У жорсткій воді потрібно збільшувати кількість мила та порошку при пранні, ніж у звичайній, помалу розварюються м’ясо та овочі, шлунок починає перетравлювати їжу повільніше. Жорстка вода не може використовуватися системами водопостачання та системами нагрівання води. Основний метод боротьби із жорсткістю води – це її пом’якшення.

Популярні матеріали: