5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

heterotrophy

Гетеротрофи — це група мікроорганізмів (бактерії, цвілеві гриби, дріжджі та віруси), які використовують органічний вуглець як продукт харчування та можуть бути знайдені у всіх типах води. Більшість бактерій, виявлених у системах питної води, вважаються гетеротрофами.

Дослідження за цим напрямком:

Санітарно-хімічний аналіз якості питної води

Гетеротрофні бактерії також мають практичне застосування для боротьби з іншими типами забруднюючих речовин. У акваріумах вони можуть бути використані для розщеплення органічного шламу, який може накопичуватися у воді.

Вони найрізноманітніші за своїм характером. Вони не синтезують власну їжу, а залежать від інших організмів або від мертвої органічної речовини для їжі. Низька концентрація гетеротрофних бактерій у питній воді пов'язана з кращим забезпеченням систем обробки та розподілу.

Гетеротрофні бактерії в значній мірі відповідають за процес розкладання органічної речовини. Багато патогенних (хвороботворних) бактерій є гетеротрофами. Проте багато видів гетеротрофних бактерій також є в навколишньому середовищі та вважаються нормальною мікрофлорою для шкіри людини.

Гетеротрофні бактерії, що присутні у воді, не представляють жодних ризиків для здоров'я людей, але високий показник ВРХ є показником ідеальних умов для росту бактерій. Це може бути розмноженням для більш небезпечних бактерій, таких як Legionella або E. Coli, які призводять до деградації води, корозії або зростання шламу в трубах.

Інші матеріали за цим напрямком:

Чи можна пити воду з великим вмістом поліфосфатів?

Чи можна пити воду з великим вмістом срібла?

Чи можна пити воду з великим вмістом нітратів?

Чи можна пити воду з великим вмістом магнію?

Чи можна пити воду з великим вмістом нікелю?

Чи можна пити воду з великим вмістом кальцію?

Чи можна пити воду з великою кількістю цинку?

Чи можна пити воду з великим вмістом кобальту?

Чи можна пити воду з великим вмістом заліза?

Небезпека вмісту хлору у питній воді

Вживання води з вмістом формальдегіду

Чи можна пити воду, яка місить нафтопродукти?

Безпечний вміст хрому у воді

Накопичення алюмінію у питній воді

Перевищення норми силікатів у воді

Формальдегід у питній воді

Озон при проведенні дезінфекції води

Бактерії E. coli в питній воді

Виявлення ентеробактерій у питній воді

Існує кілька способів дезінфекції питної води. Це ультрафіолетова дезінфекція, безперервне хлорування та дистиляція. Ультрафіолетова (УФ) дезінфекція використовує природне короткохвильове світло, щоб пошкодити ДНК мікробів, запобігаючи їх відтворення. Безперервне хлорування дезінфікує використанням хлору, однак воно додасть смаку та запаху у воду, не кажучи вже про тригалометани (TГM), які можуть утворюватися, коли хлор взаємодіє з органічною речовиною, присутньою у воді. Дистиляція — це спосіб кип'ятіння води, поки вона не перетвориться на пару, після чого повторно конденсується вода назад у воду, яка в цьому процесі вбиває будь-який організм. Однак дистиляція вимагає великої кількості енергії та часу у порівнянні з іншими методами очистки.

Популярні матеріали: