5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

acidity of soilsКислотність ґрунту вимірюється в масштабі від 1 до 14. Все, що нижче 7, вважається кислим. Все вище вважається лужним. Правильний рН залежить від культури, яку планується вирощувати.

Кислотність ґрунтів створює проблеми з виробництвом, обмежуючи наявність деяких основних поживних речовин для рослин та збільшуючи токсичні елементи ґрунту, такі як алюміній та марганець, які є основною причиною низької продуктивності врожаю та нестачі кислотних ґрунтів. Під ґрунтом pH 5,5 (рН — це вимірювання кислотності ґрунту, чим нижче рН, тим вище кислотність ґрунту), алюміній може бути достатньо концентрованим, щоб обмежити або зупинити розвиток коренів. Внаслідок цього рослини не можуть поглинати воду та поживні речовини, демонструючи симптоми дефіциту поживних речовин (особливо ті, що стосуються фосфору). Токсичні рівні марганцю перешкоджають нормальним процесам росту, що заважає рослині, змінюють її та спричиняють погану врожайність.

Основні причини того, що ґрунти стають кислими, — випадання опадів та вимивання, розкладання органічних речовин та врожай високопродуктивних культур. Мокрий клімат має більший потенціал для кислих ґрунтів. З часом надмірне випадання опадів вилучає основні елементи ґрунту (кальцій, магній, натрій та калій), які запобігають підвищенню кислотності. Ґрунти, які розвиваються з граніту, швидше за все, будуть більш кислими, ніж ті, що розробляються зі сланців або вапняків.

Розпад органічної речовини виробляє іони водню (Н +), які відповідають за кислотність (іон є позитивно або негативно зарядженим елементом). Як і внаслідок опадів, розвиток кислих ґрунтів від розкладання органічних речовин в короткостроковій перспективі є незначним.

Дослідження за цим напрямком:

Хімічний аналіз ґрунту

Найважливішу роль у підвищенні кислотності ґрунту відіграє урожай високопродуктивних культур. Під час росту сільськогосподарські культури поглинають основні елементи, такі як кальцій, магній та калій для задоволення своїх харчових потреб. Більша частина цих основних живильних речовин видаляється з поля для зростання врожаю. У порівнянні з листям та стеблом рослини, зерно містить мінливі кількості цих основних поживних речовин. Тому збирання високопродуктивних кормів (свинорій пальчастий та люцерна) впливає на кислотність ґрунту більше, ніж збирання зерна.

Вважається, що азотні добрива підвищують проблеми кислотності ґрунту у всьому регіоні. Так, коли матеріали для аміачного добрива застосовуються до ґрунту, виробляється кислотність, але форма азоту аналогічна виду, що виявлена ​​в добривах. Насправді, азотні добрива підвищують кислотність ґрунту шляхом збільшення врожайності, збільшуючи таким чином кількість основних елементів, які видаляються.

Помітна кислотність може бути легко виправлена ​​шляхом вапнування ґрунту або додавання основних матеріалів для нейтралізації присутності кислоти. Найбільш часто використовуваним вапняним матеріалом є сільськогосподарський вапняк, найекономніший і порівняно легкий в управлінні джерелом. Вапняк не дуже розчинний у воді, що спрощує його обробку. Реакція вапна або карбонату кальцію з кислим ґрунтом показує кислотність (рН) на поверхні частинок ґрунту. Після розчинення в ґрунті вапна, кальцій (Ca) переміщається на поверхню частинок ґрунту, замінюючи кислотність. Кислотність реагує з карбонатом (СО3) з утворенням двоокису вуглецю (CO2) та води (H2O). Результатом є ґрунт, менш кислий (має більш високий рН).

Інші матеріали за цим напрямком:

Вплив рН (кислотності) ґрунту на рослини

Вплив на рослини аміачно-нітратного складу ґрунту

Найбільш важливим джерелом в кислих ґрунтах є обмін мідних елементів, переважно кальцію, що приєднаний до поверхні частинок ґрунту. Коли рослина видаляє ці елементи з ґрунтового розчину, прикріплені елементи рухаються з частинок ґрунту, щоб поповнити розчин. З часом резервні елементи виснажуються достатньо, щоб викликати кислотність. Як правило, глинисті ґрунти мають більший резервуар, ніж піщані, що означає, що вони вимагають більшої кількості вапна для досягнення сприятливого рН.

Підтримка сприятливого рН надзвичайно важлива в плані управління родючості ґрунту. Звичайне тестування ґрунту, що проводять фахівці нашої установи, показує рівні рН ґрунту та дозволяє прийняти рішення щодо необхідності проведення вапнування. Занадто часто виробники втрачають врожай, ігноруючи дефіцит вапна в ґрунтах з проблемами кислотності.

Популярні матеріали: